Πέμπτη, Ιανουαρίου 28

ΔΕYΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ‏

Η δεύτερη αγωνιστική του διασυλλογικού πρωταθλήματος συνεχίστηκε την Κυριακή με έναν αγώνα και αυτό ανάμεσα στη Θεσπρωτία και τα Γιάννενα.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Ιωαννίνων με σκόρ 9,5-2,5.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά ,την αξία και την δυναμική της πρωταθλήτριας.

Καλή συνέχεια.

Kοπή πίτας‏

Το Σάββατο το βράδυ ο σκακιστικός όμιλος Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα του.

Η εκδήλωση όπως ήταν προγραμματισμένη έγινε στην αίθουσα του ομίλου με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του ομίλου.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος Μαρτίνης Δονάτος παρόντων όλων των μελών του ΔΣ ο οποίος ευχήθηκε σε όλους υγεία και για τον όμιλο η καινούργια χρονιά να είναι πλούσια σε αγώνες και διακρίσεις. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να είμαστε όλοι κοντά στο σύλλογο, να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του ,να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να μιλήσουμε για το σκάκι, να φέρουμε και άλλο κόσμο κοντά στο όμιλο για να ανέβουμε ακόμη πιο ψηλά.

Υπενθύμισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και συγκεκριμένα

- τους αγώνες του συλλογικού πρωταθλήματος που είναι σε εξέλιξη

- τους αγώνες του κυπέλλου

- τους αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος που θα γίνουν στην Ηγουμενίτσα στις 14 Μαρτίου

- τα πρωταθλήματα νέων και νεανίδων που θα γίνουν τον Ιούνιο

- τις άλλες διοργανώσεις που υπάρχουν και τα πολλά τουρνουά που μπορούν να λάβουν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες του ομίλου και αυτό σημαίνει ότι όρεξη να ‘χουμε για παιχνίδι και οι ευκαιρίες είναι πολλές.

Μίλησε για άλλες δύο προτεραιότητες- υποχρεώσεις

1. Την διοργάνωση ενός εσωτερικού πρωταθλήματος

2. Την συνέχεια των μαθημάτων


Τα μαθήματα πλέον γίνονται συστηματικά ,κάθε Κυριακή μεσημέρι ,όσο για το πρωτάθλημα θα ανακοινωθεί στη συνέχεια το πρόγραμμα.

Το φλουρί της πίτας έπεσε στο Φίλιππα το Γιώργο, ξεχωριστό μέλος του συλλόγου, που η προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο, μας τον έχουν στερήσει για φέτος και στον οποίο ο όμιλος εύχεται να πετύχει τους στόχους του και για την τύχη που είχε ( το σκάκι δεν θέλει τύχη η ζωή όμως τη χρειάζεται) του έδωσε ένα βιβλίο ( την Ρωμιοσύνη του Ρίτσου).

Στην συνέχεια ήπιαμε καλό τσίπουρο και άλλα ποτά, κουβεντιάσαμε ,τιμήσαμε τα εδέσματα που είχαν φέρει τα μέλη του συμβουλίου και κάτω από τους ήχους ευχάριστης μουσικής μας πήραν τα μεσάνυχτα.

Άρεσε και είπαμε να το επαναλάβουμε .

Καλή χρονιά και του χρόνου.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25

Ανακοινωση ΔΣ‏

Την Τετάρτη 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 συνεδρίασε το ΔΣ του ΣΟΘ στην αίθουσα του ομίλου και μετά από διαλογική συζήτηση πήρε τις παρακάτω ,ομόφωνες, αποφάσεις

Να αναλάβουμε την διοργάνωση του σχολικού πρωταθλήματος και να ζητήσουμε από το Δήμο Ηγουμενίτσας το κλειστό γυμναστήριο για τους αγώνες που θα γίνουν στις 14 ΜΑΡΤΊΟΥ 2010.

Να εκδώσουμε ένα φυλλάδιο για το σκάκι.

Να προετοιμάσουμε την ομάδα για τους αγώνα της Κυριακής με τα Γιάννενα και η τελική συζήτηση να γίνει το Σάββατο το βράδυ.

Να κόψουμε την πίτα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 8.30 στην αίθουσα του ομίλου.

Να συνεδριάσουμε ξανά την επόμενη Τρίτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του ομίλου. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του ομίλου στην κοπή της πίτας για ένα ποτό και για κουβέντα.


Το ΔΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 19

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ‏

Διεξήχθη σήμερα στην Ηγουμενίτσα η πρώτη αγωνιστική του ομαδικού πρωταθλήματος ΤΕΣΣΔΕ 2010 που ταυτίζεται με την προκριματική φάση της διοργάνωσης για την Α΄εθνική.

Ο αγώνας έγινε ανάμεσα στο σκακιστικό όμιλο Θεσπρωτίας (Σ.Ο.Θ) και στο σκακιστικό σύλλογο Κέρκυρας (Σ.Π.Ζ.Κ.) και ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Κέρκυρας με σκόρ 7 -4,5.

Ο Σ.Ο.Θ. ευχαριστεί τον αρχηγό και τους παίκτες της ομάδας της Κέρκυρας για το αγωνιστικό και φίλαθλο πνεύμα που επέδειξαν και τους εύχεται καλή συνέχεια.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή με την αναμέτρηση της ομάδας των Ιωαννίνων(Σ.Ι.Σ.) , πρωταθλήτρια για το 2009 και του Σ.Ο.Θ πάλι στην Ηγουμενίτσα και στην αίθουσα του ΠΑΝΘΕΟΝ στις 11 το πρωί.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε και το πρόγραμμα των αγώνων

17/1
ΣΟΘ - ΣΠΖΚ
ΣΙΣ - ΠΡΕΒΕΖΑ

24/1
ΣΟΘ – ΣΙΣ
ΣΠΖΚ - ΠΡΕΒΕΖΑ

31/1
ΠΡΕΒΕΖΑ - ΣΟΘ
ΣΙΣ - ΣΠΖΚ

7/2
ΣΠΖΚ - ΣΟΘ
ΠΡΕΒΕΖΑ - ΣΙΣ

21/2
ΣΙΣ - ΣΟΘ
ΠΡΕΒΕΖΑ - ΣΠΖΚ

28/2
ΣΟΘ - ΠΡΕΒΕΖΑ
ΣΠΖΚ - ΣΙΣ

Εάν από τους αγώνες αναδειχθεί νικήτρια η ομάδα των Ιωαννίνων τότε θα συμμετέχει στη τελική φάση της Α΄εθνικής, εάν όμως κατακτήσει άλλη ομάδα το πρωτάθλημα, τότε θα γίνει αγώνας μπαράζ με την ομάδα των Ιωαννίνων για το ποια θα πάει στα τελικά.

Ευχόμαστε να γίνουν καλοί αγώνες .

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΟΘ