Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21

ΚΕΡΚΥΡΑ 2009

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΖΑΤΡΙΚΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
( έτος ίδρυσης 1923 ο αρχαιότερος σκακιστικός σύλλογος της Ελλάδος
δνση επικοινωνίας : Ιακώβου Πολυλά 22,49100 Κέρκυρα
υπεύθυνος επικοινωνίας: Σκιαδόπουλος Νίκος τηλ-φαξ :2661039995, κιν.6944754765)


EΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 9ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑ ‘09


Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πρώτο Διεθνές Ανοιχτό Σκακιστικό Φεστιβάλ που έκανε γνωστό το νησί της Κέρκυρας στους σκακιστικούς κύκλους όλου του κόσμου. Συγκεκριμένα ήταν το πρώτο ανοιχτό διεθνές τουρνουά που έγινε στην Ελλάδα –για να ακολουθήσουν το παράδειγμα πολλοί άλλοι σύλλογοι σε όλη τη χώρα- που έφερε στο νησί μεγάλα ονόματα, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ανατόλι Καρπόφ και Γκάρι Κασπάροβ και τα κορίτσια-φαινόμενα από την Ουγγαρία, αδελφές Πόλγκαρ.

Μετά από ένα διάλειμμα μερικών ετών το Κερκυραϊκό Σκακιστικό Φεστιβάλ ανοίγει την δεύτερη περίοδό του με εντυπωσιακές εκδηλώσεις. Έτσι την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία Λιστόν πάνω από 50 σκακιστές συμμετείχαν σε μια ανοιχτή γιορτή σκακιού που περιλάμβανε:

1) Αγώνα επίδειξης ταυτόχρονου παιξίματος (σιμουλτανέ) του Κερκυραίου γκρανμαίτρ Σπύρου Σκέμπρη. Αντιμετώπισε ταυτόχρονα σαράντα αντιπάλους κερδίζοντας τριανταενιά και παραχωρώντας μια μόνο ισοπαλία.

2) Αγώνα σιμουλτανέ με χρήση σκακιστικών χρονομέτρων, όπου ο Γερμανός γκρανμαίτρ Αρκάντι Ρότσταιν αντιμετώπισε την ομάδα της Κέρκυρας που αποτελούταν από 6 σκακιστές. Ο Ροτστάιν κέρδισε τέσσερεις παρτίδες και έφερε ισοπαλία με τους Αλέξανδρο Γεωργιάδη και Μάνο Ναθαναήλ.

3) Ματς δυο παρτίδων με περιορισμένο χρόνο (25 λεπτά) ανάμεσα στην ελληνίδα πρωταθλήτρια και γκρανμαίτρ γυναικών Μαρίνα Μακροπούλου και τη Γερμανίδα πρωταθλήτρια και γκρανμαίτρ γυναικών Μπετίνα Τράμπερτ, που έληξε ισόπαλο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την προσπάθεια των σκακιστών που διάρκεσε πάνω από τρεις ώρες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντινομάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης και ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων κ. Ανδρέας Κουρής, που έπαιξαν και την πρώτη κίνηση στο ματς των γυναικών.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται από το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη με το διεθνές ανοιχτό τουρνουά, όπου 70 σκακιστές από όλο τον κόσμο αγωνίζονται στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας, διεκδικώντας έπαθλα συνολικού ύψους 8.500€, που το κατατάσσει στα ισχυρότερα ελληνικά τουρνουά. Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Για το Γραφείο Τύπου

Μάνος Ναθαναήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: