Πέμπτη, Αυγούστου 21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-8-08

Με την συμμετοχή 60 σκακιστών και σκακιστριών απ’ όλη την Ελλάδα.

Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Σήμαντρον στον Ελαιώνα Διακοπτού.

Τα πρώτα ονόματα στην κατάταξη είναι τρεις GM και δύο ΙΜ. Ακολουθούν πολλά ισχυρά ονόματα στον Ελλαδικό σκακιστικό χώρο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους γκρανμέτρ Γκελασβίλι Ταμάζ ελο 2612 (Νο 1), Μπανίκα Χρίστο ελο 2572 (Νο 2), Νικολαϊδη Γιάννη ελο 2516 (Νο 3), Μαναγκάτζε Νικολόζ ελο 2444 (Νο 4) και Γεωργιάδη Γιάννη ελο 2373 (Νο 5).

Την Έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Διακοπτού κ. Παναγιώτης Βασιλείου ο οποίος καλωσόρησε τους φιλοξενούμενους και αγωνιζόμενους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή διαμονή.

Χαιρετισμό απήφθυνε και ο Πρόεδρος της ΕΣΣΠ και του ΑΣΟ Αιγίου κ. Κωνσταντίνος Μπούνιας.

Στην Τελετή Έναρξης παρευρέθησαν δημοτικοί και οικονομικοί παράγοντες του Δήμου Διακοπτού.

Διευθυντές των Αγώνων είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μπούνιας και Παναγιώτης Βασιλείου.

Συντονιστής της διοργάνωσης είναι ο κ. Παντελής Αθανασίου

Επικεφαλής Διαιτητής είναι ο Διεθνής Διαιτητής κ. Ανδρέας Κοντοκάνης.

Διαιτητής ο Χρήστος Οικονόμου.

-1ος Γύρος (18/8/08) Δεν μας επιφύλαξε καμιά έκπληξη εκτός από δύο αποτελέσματα που κρίθηκαν από την …χρήση κινητών!

-2ος και 3ος Γύρος (19/8/08) Ομαλά εξελίχθηκαν οι αγώνες και χωρίς εκπλήξειςστο ο 2ο και 3ο γύρο του τουρνούά. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται, με 3 στα 3, οι Γκελασβίλι, Μπανίκας, Νικολαϊδης, Μαναγκάτζε και Γεωργιάδης. Μισό βαθμό πίσω ακολουθούν οι Γκούμας, Α. Κουκουφίκης, Σουλτάτης, Στούμπος και ο νεαρός Αθανασίου.

-4ος Γύρος (20/8/08) Σύντομες ισοπαλίες μας επιφύλαξαν οι πρώτες σκακιέρες.
Η πρώτη έκπληξη ήλθε από την 10η σκακιέρα όπου ο Ηλίας Γκορτζίλας (Νο 42) κέρδισε το Κώστα Μυλωνά (Νο 14)!
Μετά τα αποτελέσματα του 4ου γύρου έχουμε 7 σκακιστές να ισοβαθμούν στις πρώτες θέσεις με 3,5 βαθμούς και να ακολουθούν άλλοι 8 με 3.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ζευγάρια, Γκελασβίλι- Α. Κουκουφίκης, Γεωργιάδης- Μπανίκας και Νικολαϊδης- Μαναγκάτζε.
Προβλέπεται να γίνουν μάχες σε όλα τα μέτωπα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (22-8-2008)

Μαχητικές παρτίδες είχαμε στον 5ο και 6ο γύρο.

Ο Γεωργιανός γκραμέτρ Ταμάζ Γκελασβίλι δεν άφησε περιθώρια στον Αλέξανδρο Κουκουφίκη και τον Κώστα Στούμπο να αμφισβητήσουν τα πρωτεία του. Έτσι μετά τον 6ο γύρο είναι επικεφαλής μόνος 1ος με 5,5 βαθμούς. Ο προπονητής της Εθνικής γκρανμέτρ Γιάννης Νικολαϊδης που κέρδισε τον Γεωργιανό διεθνή μετρ Νικολόζ Μαναγκάζε αλλά δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Γιώργου Γκούμα έμεινε στη 2η θέση με 5 βαθμούς. Μαζί του κι ο διεθνής μετρ Γιάννης Γεωργιάδης μετά από την ισοπαλία με τον Μπανίκα και την νίκη του επι του Γιώργου Δελή.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε από τον 15χρονο Δημήτρη Παππέλη που πήρε άξια ισοπαλία από τον Έλληνα πρωταθλητή και γκραντμέτρ Χρίστο Μπανίκα, ο οποίος υποχώρησε στην 4η θέση με 4,5 βαθμούς συγκάτοικος με τους Γκούμα, Μαναγκάτζε, Στούμπο και Παππέλη!

7ος Γύρος

Ο Γκελασβίλι παρέμεινε μόνος πρώτος (6 βαθμοί) μετά την σύντομη ισοπαλία με τον Νικολαϊδη που παρέμεινε στην 2η θέση με 5,5 βαθμούς και παρέα τους Μπανίκα (κέρδισε τον Γκούμα), Μαναγκάτζε (κέρδισε τον Γεωργιάδη) και Στούμπο που κέρδισε τον Παππέλη.

Ακολουθούν με 5 βαθμούς οι Αγγελής, Κουκουφίκης, Γεωργιάδης και ο Αθανασίου που κάνει εξαιρετική εμφάνιση.

Για τον 8ο γύρο (23/8) ξεχωρίζει η αναμέτρηση Μπανίκας-Γκελασβίλι στην 1η σκακιέρα. Παίζουν ακόμη 2η Νικολαϊδης-Στούμπος, 3η Μαναγκάτζε-Αθανασίου, 4η Κουκουφίκης-Γεωργιάδης, 5η Σουλτάτης-Αγγελής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (25-8-2008)

Αυλαία στο 1ο Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουά Αιγιάλειας 2008 το οποίο διεξήχθηκε από 18 μέχρι 24 Αυγούστου 2008.
Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, παρουσία του Δημάρχου Διακοπτού κ. Παναγιώτη Βασιλείου, Δημοτικών Συμβούλων και άλλων παραγόντων της περιοχής μελών της Ένωσης και συλλόγων έγινε η Τελετή Λήξης των Αγώνων που ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές.

Πρώτος, στη Γενική κατάταξη, τερμάτισε ο Γεωργιανός Grand maitre Tamaz Gelashvili. Συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς πετυχαίνοντας 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Έτσι πήρε και το πρώτο χρηματικό έπαθλο των 800 ευρώ.



Στη 2η θέση τερμάτισε ο Έλληνας Grand maitre και προπονητής της Εθνικής Γιάννης Νικολαϊδης με 7 βαθμούς, (5 νίκες 4 ισοπαλίες). Στη 3η θέση με τους ίδιους βαθμούς και ίδια αποτελέσματα ο Γεωργιανός Δεθνής maitre Nikoloz Managadze. Αμφότεροι μοιράσθηκαν τα χρηματικά έπαθλα (συνολικά 800 ευρώ). 4ος έμεινε ο πολυπρωταθλητής Grand maitre Χρίστος Μπανίκας με 6,5 βαθμούς με 4 νίκες και 5 ισοπαλίες. 5ος με 6,5 βαθμούς ο 17χρονος Γιώργος Γκούμας του Φυσιολάτρη Νικαίας και 6ος ο 16χρονος Νίκος Αγγελής του ΑΣΟ Αιγίου. Οι παραπάνω τρεις μοιράσθηκαν τα χρηματικά έπαθλα (συνολικά 450 ευρώ).

1η Γυναίκα αναδείχτηκε η Δήμητρα Βάτκαλη του ΣΟ Καβάλας με 5 βαθμούς (χρημ. έπαθλο 150 ευρώ) και 2η Γυναίκα η Ελένη Στούμπου του Πανιώνιου Γ.Σ. με 4 βαθμούς (χρημ. έπαθλο 100 ευρώ).

1ος Έφηβος Κ18 ο Γιώργος Αθανασίου του ΣΟ Ικαρίας με 6 βαθμούς (χρημ. έπαθλο 100 ευρώ).

1ος Έφηβος Κ16 ο Δημήτρης Παππέλης του ΦΟΝ Ηρακλείου με 6 βαθμούς (χρημ. έπαθλο 100 ευρώ).

1η Νεανίδα Κ18 η Ελένη Αγγελή του ΑΣΟ Αιγίου με 4,5 βαθμούς (χρημ. έπαθλο 100 ευρώ).

1η Νεανίδα Κ16 η Χριστίνα Παχάκη του ΑΣΟ Αιγίου με 4 βαθμούς (χρημ. έπαθλο 100 ευρώ).

Οι Διοργανωτές των Αγώνων απένειμαν τιμητικές πλακέτες, στο Δήμαρχο Διακοπτού για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά του στο τουρνουά, στον Διευθυντή του ξενοδοχείου Σήμαντρον κ. Κονδάκη για την φιλοξενεία και στον βετεράνο σκακιστή του ΑΣΟ Αιγίου Ηρακλή Δημόπουλο. Επίσης βράβευσαν τον Νίκο Αγγελή πρωταθλητή Ελλάδος Νέων, τον Επικεφαλής Διαιτητή των Αγώνων Ανδρέα Κοντοκάνη, την κ. Γιώτα Αργυροπούλου που βοήθησε την διοργάνωση και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων στο πρόσωπο του συντονιστού κ. Παντελή Αθανασίου. Ακόμη βραβεύτηκαν με μετάλλια οι νεαροί σκακιστές του Αιγίου Σπύρος Πολυδωρόπουλος, Χριστίνα Παχάκη, Ανδρέας Ράλλης, Θόδωρος Μπακογιάννης και η μικρή Ελένη Τσαμαντάνη της Ε. ΣΚ. Άμφισσας.

Ο Διευθυντής των Αγώνων και Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου και του ΑΣΟ Αιγίου κ. Κώστας Μπούνιας ευχαρίστησε όλους τους σκακιστές και σκακίστριες, που έλαβαν μέρος στους αγώνες, για την άψογη συμπεριφορά τους που βοήθησε να χαρακτηρισθεί επιτυχημένο το τουρνουά.

Ο κ. Δήμαρχος στον αποχαιρετιστήριο λόγο έδωσε ραντεβού σε όλους για του χρόνου!

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα των αγώνων .


Η ΤΕΣΣΔΕ εκπροσωπήθηκε από τον Σκιαδόπουλο Νίκο (Νο 9). Στην παρακάτω φωτογραφία τον βλέπουμε με τον φίλο από την Άρτα, Αντωνιάδη Νίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: