Τετάρτη, Απριλίου 2

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΚΑΚΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ – ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΚΑΚΙΟΥ

Πρόγραμμα 1ης ημέρας: Παρασκευή 28-3-2008 Ώρα: 19:00

Σκάκι: Το άθλημα και η ιστορία του
Αφιέρωμα στον μεγάλο σκακιστή Bobby Fischer.
Προβολή της ταινίας “Αναζητώντας τον Bobby Fischer”

Πρόγραμμα 2ης ημέρας: Σάββατο 29-3-2008 Ώρα: 19:00

Παρουσίαση σημαντικών παρτίδων του Bobby Fischer.
Αγώνας σιμουλτανέ
Διανομή σκακιστικών βιβλίων στα παιδιά που συμμετείχαν


Η πρώτη μέρα του διημέρου απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από όσους παρευρέθηκαν . Ήταν μια πολύ καλά επιμελημένη παρουσίαση των διαστάσεων του σκακιού η οποία συμπληρώθηκε από μια επίσης αξιόλογη ταινία.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την φιλόλογο κ Αναστασιάδη Ευφροσύνη που δούλεψε γι αυτό καθώς και τους μαθητές Μαζαράκη Θανάση , Μαρτίνη Θεοδώρα και Φίλιππα Γιώργο που διάβασαν τα κείμενα.


Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πάνω σε σημαντικές παρτίδες του μεγάλου Αμερικανού σκακιστή Βobby Fischer και στη συνέχεια ο αγώνας επίδειξης "Σιμουλτανέ" του Βασίλη Παργινού στον οποίο συμμετείχαν 30 μικροί σκακιστές.


Αρκετές ήταν οι ενδιαφέρουσες παρτίδες και σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά απέδωσαν καλό σκάκι και επέδειξαν αξιοσημείωτη μαχητικότητα. Αγωνιζόμενος για περισσότερο από 3 ώρες,ο 10χρονος Νίκος Μαρτίνης απέσπασε άξια την ισοπαλία και μάλιστα σε κάποιες στιγμές της παρτίδας μπορούσε να διεκδικήσει και τη νίκη! Ξεχώρισε ακόμα η παρτίδα του Αποστόλη Μαζαράκη ενώ και άλλα παιδιά έκαναν καλή προσπάθεια, όπως ο Αλέξανδρος Μπέμπης σε μία πολύπλοκη θέση, η Θεοδώρα Μαρτίνη, ο Δημήτρης Τσιρώνης, ο Κώστας Γεωργούλας και η Βασιλική Γεωργούλα. Στις μικρότερες ηλικίες αρκετά καλά πήγε ο Πέτρος Θεολόγου ενώ ξεχώρισε και η Ξένια Παπανδρέου.


Οι πολύ καλές προσπάθειες των παιδιών είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται το τελευταίο διάστημα κ. Παργινέ. Τα παιδιά παίρνουν από εσάς και ως αντίδωρο σας επιστρέφουν αγωνιστικές συγκινήσεις ... και έτσι γινόμαστε όλοι καλύτεροι. Ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: